Leica model SL

Leica vstupuje do nové kategorie – představila model SL: bezzrdcátkový full frame přístroj

Leica překvapila všechny své příznivce a obdivovatele a představila nový model fotoaparátu SL, kterým se německý výrobce chystá konkurovat již zavedeným výrobcům bezzrdcátkových modelů s full frame snímačem.

Model Leica SL je vybaven full frame snímačem s rozlišením 24 MP a dokáže snímat rychlostí až 11 snímků za vteřinu. Horní hranice ISO je 50,000. Senzor je stejný jako v modelu Leica Q. Srdcem nového modelu SL je procesor Maestro II.

Leica SL také umí natáčet video a sice v rozlišení až 4K rychlostí 24 nebo 30 oken za vteřinu. V rozlišení full HD je možnost rychlosti záznamu až 120 fps.

Elektronický hledáček má rozlišení 4.4 miliónu pixelů a měl by být jeden z nejlepších na trhu.

Pro model SL bude Leica nabízet objektiv 24-90 f/2.8-4 s optickou stabilizací, po kterém bude následovat model 90-280 f/2.8-4 taktéž s optickou stabilizací. Dalším modelem pak bude objektiv s pevným ohniskem 50mm f/1.4. V prodeji budou taktéž adaptéry na objektivy s bajonety T, S, M a R.

Leica SL bude v prodeji od 16. listopadu a ceny jsou pro tohoto výrobce typické, tudíž pro většinu amatérských fotografů prakticky nedostupné: cena těla byla stanovena na 7.450,- USD a objektiv 24-90mm ponese cenovku 4.950,- USD.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..