Fuji X-T2

Firma Fujifilm dnes představila novou klasiku – model X-T2

Firma Fujifilm dnes oznámila příchod nástupce populární bezzrdcadlovky X-T1. Nový model Fuji X-T2 vychází konstrukčně ze svého staršího sourozence a přidává některá vylepšení, která jistě potěší příznivce této značky.

Fotoaparát X-T2 je vybaven 24,3MP X-TransTM CMOS III*1, snímačem APS-C bez low pass filtru, který se pyšní nejvyšším výkonem z celé řady X a také vysokorychlostním procesorem pro zpracování obrazu X-Processor Pro, který zajišťuje výjimečnou reprodukci barev a odstupňování tónů u fotografií i videí s vysokou citlivostí ISO a nízkým šumem. Nechybí oblíbená simulace analogových filmů.

Počet ostřících bodů se oproti předchozím modelům výrazně zvýšil ze 49 na 91 (až 325 bodů). Cca 40 % oblasti zaostření (oblast uprostřed, ve které je 49 ostřících bodů) je pokryta pixely pro AF pomocí detekce fáze, čímž vytváří oblast rychlého a přesného AF pomocí detekci fáze, kterou lze použít u mnoha různých scén.

X-T2_BK_Tilt_Low_White_s

Došlo také ke zlepšení výkonu AF pomocí detekce kontrastu, která pokrývá zhruba 85 % oblasti zaměření. Rychlost načítání dat se oproti předchozím modelům zdvojnásobila, takže výkon AF je nyní ještě rychlejší a přesnější. Přesného zaostření lze dosáhnout i za nízké světelnosti při hodnotě expozice -3 (EV).

X-T2_BK_Top_White_s

Fuji X-T2 je prvním přístrojem řady X podporujícím nahrávání 4K videa. Bitrate dosahuje až 100 Mbps a zajímavostí je i možnost použití simulace filmů i pro videozáznam. Kvalitu nahrávání videa budeme moci posoudit až v průběhu recenze na kterou se opravdu těšíme. Předchozí model bohužel kvalitní videonahrávky vhodné pro náročnější použití neumožňoval.

Kompaktní a lehké tělo fotoaparátu X-T2 je zároveň odolné prachu i vodě a funguje i v mrazu až do -10 °C. Hmotnost těla fotoaparátu je pouhých 507 g včetně baterie a paměťové karty. X-T2 je vybavena dvěma sloty pro SD karty. Novinkou je také možnost vyklápění LCD displeje ve třech směrech.

Nový model Fuji X-T2 bude v prodeji od 8. září 2016 a jeho cena pro český trh zatím nebyla stanovena. Ceny v zahraničí by se měly pohybovat kolem 1.600 USD.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..