Firma Sony představila nový zoom objektiv FE 20–70 mm f/4 G

Kompaktní, lehký objektiv se standardním zoomem od 20 do 70 mm s konstantní světelností f/4

Tento všestranný a vysoce výkonný objektiv s bajonetem E nabízí zoom od ultraširokoúhlých 20 až do 70 mm v kompaktním lehkém modelu, který byl zkonstruován pro nekompromisní kvalitu obrazu, výkon automatického ostření a ovladatelnost při natáčení videa.

Dva členy AA (Advanced Aspherical) a tři členy ze skla ED (s extra nízkým rozptylem) dokáží současně korigovat chromatickou a sférickou odchylku a zajistit extrémně vysoký optický výkon až do okrajů snímku, od ultraširokoúhlého rozsahu 20 mm po 70 mm. Hluboký a měkký bokeh je vylepšen díky kruhové cloně s 9 lamelami a optimální sférické odchylce, což podporuje tvorbu krásných a pozoruhodných záběrů.

Dva lineární motory XD (eXtreme Dynamic) zajišťují rychlý, tichý a plynulý pohon ostření. Vylepšená efektivita tahu vede ke zvýšení rychlosti AF až o 60 %; došlo také až k 2x zvýšení výkonu sledování, takže sledování je spolehlivé a přesné. Pohybující se objekty jsou spolehlivě sledovány při kontinuálním snímání fotografií rychlostí až 30 sn./a a záznam videí s vysokou frekvencí snímků je plynulý.

Objektiv odolný proti prachu a vlhkosti s předním členem s fluorovou vrstvou odpuzující nečistoty. Všechny ovládací prvky včetně tlačítek aretace zaostření a nezávislých kroužků clony pro zaostřování, zoom a clonu jsou navrženy pro plynulé, univerzální ovládání při fotografování i natáčení. Přepínač režimu ostření umožňuje snadno přepínat mezi automatickým a manuálním ostřením.

Specifikace

  • bajonet – Sony E-mount
  • ohnisková vzdálenost – 20–70 mm (30–105 mm ekv. APS-C)
  • zorný úhel – 94°–34° (70°–23° ekv. APS-C)
  • počet skupin / prvků – 13 / 16
  • stabilizace obrazu – integrovaná
  • ochranné povrchové vrstvy odpuzující vodu a mastnotu
  • průměr filtru: 72 mm
  • rozměry (průměr x délka) – 78,7 x 99 mm
  • hmotnost: 488 g

/

Cena

Cena objektivu byla v ČR stanovena na poměrně vysokých 39.990,- Kč s DPH. Dostupnost by měla být od 24.2.2023.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..