Cloud Spot – elegantní řešení pro sdílení fotografií s klienty

Pro všechny profesionální fotografy zde máme jeden tip na novou službu, která přináší funkční a přehledné řešení pro sdílení fotografií s klienty.

Místo tradičního řešení komunikace s cloudovou službou prostřednictvím webového rozhraní, máme k dispozici nativní aplikaci pro Mac či Windows. Aplikace je stabilní a velice rychlá, registrace a prvotní přihlášení včetně základního nastavení je přehledné a intuitivní. Systém umožňuje nahrávat jak z lokálního disku, tak třeba z Dropboxu. Pro uživatele Adobe Lightroom existuje plug-in pro přímý export. Soubory se nahrávají do předem připravených složek – alb.

Sdílení je velice jednoduché: označíme požadované fotografie či celou složku. Zvolíme snímek, který bude vizuálně reprezentovat celou složku a bude také použitý v hlavičce e-mailu pro příjemce. Máme k dispozici tři možnosti sdílení souborů:

  • pouze stažení (příjemce obdrží odkaz ke stažení souborů)
  • pouze on-line galerie (příjemce obdrží odkaz k prohlížení souborů)
  • stažení + on-line galerie (kombinace výše uvedených možností)

Dále se vybere e-mailová šablona. Tři šablony jsou k dispozici a dají se libovolně upravovat.

Příjemce obdrží profesionálně zformátovaný e-mail s tlačítkem pro přístup do galerie nebo ke stažení souborů. Galerie může být zabezpečena heslem. Celý proces je velice přehledný a jednoduchý.

Ceny

základní plán s 5GB diskového prostoru je k mání zdarma. Není proto problém pro každého zájemce si službu vyzkoušet. Placené plány začínají na částce 25 USD za měsíc až po 79 USD za měsíc, kdy uživatel má k dispozici neomezeně velký diskový prostor.

Pro všechny fotografy, kteří potřebují rychle a přehledně sdílet fotografie se svými klienty jde o velice zajímavé řešení, které rozhodně doporučujeme vyzkoušet.

[vimeo id=“119183986″ align=“center“]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..