Sony A7R V – 61 MP, 8K video a AI-AF

Firma Sony dnes představila novou generaci řady A7R – konkrétně její již páty vývojový model. 61MP senzor má nejvyšší rozlišení v celé rodině řady Alpha. Nově implementovaný je i čip se systémem umělé inteligence, který pomáhá výrazně vylepšit ostření a to jak co se týče kvality tak i rychlosti.

Hledáček s rozlišením 9,44 miliónů bodů má obnovovací frekvenci 120 fps. Dotykový displej z úhlopříčkou 3.2″ je nyní výklopný i otočný ve čtyřech osách.

Model α7R V má dva sloty na média, které podporují paměťové karty CFexpress typu A, stejně jako karty UHS-I a UHS-II SDXC/SDHC.

Fotoaparát α7R V nyní podporuje bezdrátový formát RAW, ve třech volitelných velikostech pixelů – L (60M), M (26M), a S (15M).

Vylepšené ostření – Ohromný výkon nového procesoru BIONZ XR a vylepšené algoritmy dosahují značně vylepšeného výkonu automatického ostření. Čerpá z obrovského množství dat generovaných obrazovým snímačem a širokoúhlým systémem automatického ostření s vysokou hustotou. Až 693 bodů automatického ostření s fázovou detekcí pokrývá přibližně 79 % oblasti obrazu. Širší oblast automatického ostření také umožňuje větší svobodu při tvorbě kompozice, například při fotografování portrétů na výšku. Vysoké přesnosti automatického ostření je dosaženo při nízkých hladinách světla až do -4 EV v režimu AF-S (při ekvivalentu ISO 100, s objektivem se světelností F2.0).

Model α7R V může díky inovativnímu procesoru s umělou inteligencí využívat rozpoznávání pomocí automatického ostření v reálném čase k přesnému rozpoznávání pohybů lidí. Poskytuje tak zlepšení v rozpoznávání lidského oka o přibližně 60% v porovnání s modelem α7R IV. Technologie odhadu lidského postoje využívá naučené lidské formy a postoje k rozpoznávání nejen očí, ale i pozice celého těla a hlavy s vysokou přesností. Tím umožňuje uzamknout a sledovat objekt, který je odvrácený od fotoaparátu nebo má masku.

Pětiosá stabilizace má udávaný rozsah až 8 clon. Maximální rychlost snímání je 10 snímků za vteřinu.

10bitový záznam videa je možné pořizovat v rozlišení až 8K rychlostí 24 fps, v rozlišení 4K rychlostí až 60 fps.

Cena byla stanovena na 114.000,- Kč včetně DPH

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..